Nagrade

Nagrada “ILIJA STOJANOVIĆ”

Upravni i programski odbor TELFOR-a ustanovili su nagradu “ILIJA STOJANOVIĆ” za najbolji naučni rad na TELFOR-u. Nagrada je ustanovljena kao znak sećanja i poštovanja dela Prof. dr Ilije Stojanovića prvog i dugogodišnjeg  predsednika Programskog odbora TELFOR-a.

Nagradu „Ilija Stojanović“ dodeljuje Programski odbor, na osnovu obrazloženih predloga recenzenata radova, koordinatora sekcija, predsedavajućih sesija i članova Programskog odbora. Nagradu može dobiti samo rad koji je prihvaćen i  referisan na TELFOR-u. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i  dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Na svojoj sednici održanoj 19.2.2008. godine Programski odbor TELFOR-a 2007 je dodelio nagradu “Ilija Stojanović” za 2007. godinu autorima:

Snežani Stefanovski i Antoniju Đorđeviću za rad
“EMC of Cellular Phones and Electronic Equipment” (rad 7.4).  

Nagrada “Blažo Mirčevski”

Porodica Mirčevski je predložila, a Upravni i Programski odbor TELFOR-a su prihvatili i ustanovili nagradu “BLAŽO MIRČEVSKI” za najbolji rad mladog autora. 

Nagradu dodeljuje poseban žiri sastavljen od predstavnika porodice Mirčevski i predstavnika Programskog odbora TELFOR-a. Kao eventualni kandidati za nagradu mogu biti predloženi autori mlađi od 30 godina, pod uslovom da su prvi autori radova prihvačenih i referisanih na TELFOR-u. Predlagači mogu biti recenzenti radova, koordinatori sekcija, predsedavajući sesija, članovi Programskog odbora i članovi žirija. Nagrada se objavljuje na WEB stranici TELFOR-a i  dodeljuje na prigodnoj svečanosti.

Na svojoj sednici održanoj 25.2.2008. godine žiri je dodelio nagradu “Blažo Mirčevski” za 2007. godinu autoru:

Vladimiru Orliću za rad
Uobličavanje signala za RR uređaj sa softverski selektabilnim protokom” autora Vladimira Orlića i Miroslava Perića (rad 5.17).

Organizatori

Plakat 2008

plakat08